

رسیدیم تالش کجا بریم؟ راهنمای سفر به تالش خلاصه و سریع میره سراغ جواب این سوال رایج
محل سکونت مردم تالش با مساحتی حدود ۲۳۷۳ کیلومتر مربع که در شمال غرب استان گیلان قرار دارد و یک چهارم خاک استان گیلان را تشکیل میدهد. این شهرستان که نام خود را از قوم تالش گرفته و بازمانده اقوام کادوس باستان و از همسایگان دیرین قوم گیل میباشد. محدوده جغرافیایی تالش از غرب به استان اردبیل، از شمال به آستارا و از جنوب به رودبار و از شرق به دریای خزر و انزلی محدود شده و شامل شهرستانهای تالش، آستارا، ماسال ، رضوانشهر ، فومن، شفت، همچنین بخش هایی از مردم شهرستانهای رودبار و خلخال صومعه سرا تالش زبان میباشد. تالش از سه جهت به کوههای تالش که ادامه رشته کوههای البرز هستند و از طرف دیگر به دریای خزر منتهی میشود.
در علت انتخاب نام هشتپر چنین آمده است که چون در محل کاخی معروفی (کاخ سردار امجد) با هشت درب بزرگ وجود داشته و از آنجائیکه در زبان تالشی درب را «بًر» میگویند، شهر جدید را هشتبر نام نهادند که به مرور زمان و بر اثر تکرار به هشتپر معروف شد و تغییر نام پیدا کرد و در سالهای اخیر این نام نیز عوض شد و آن را «تالش» نامیدند ولی به گویش مردمان بومی و منطقه همچنان هشتپر گفته میشود.
هشتپر (تالش) در فاصله ۱۱۵ کیلومتر رشت و ۴۲۴ کیلومتری تهران قرار دارد. نقشه تالش
برای یک سفر کوتاه و تفریحی بی نظیر در بهشت ایران، مناطق تالش را مختصری معرفی خواهیم کرد. اطلاعات کامل این مناطق را می توانید در مجله تصویری تالش گرد پیدا کنید.
۱- پارک جنگلی گیسوم: خیلی از عزیزانی که سفر میکنند به تالش یا مشتاق سفر میشن به اسم “گیسوم” اول آشنا میشن. خُب گیسوم بعد از “شهرپره سر” در مسیر دسترسی به آستارا است. راحت ترین اسم برای معرفی تالش. اما واقعا زیبا، بکر و عالی. البته با توجه به حجم زیادی از مسافر که به سمت گیسوم در زمان های مسافر پذیر سال هدایت میشن؛ بازم نقاط بکری در گیسوم وجود داره که پیدا کردن و دیدنشون کمی بیشتر زمان باید خرج کنید.
۲- سوباتان: پر مخاطب ترین منطقه ییلاقی تالش (توجه کردید گفتم ییلاقی.ییلاق= به مناطق سردسیری که عشایر در کوچ سالانه خود به عنوان اقامتگاه بهاره و تابستانه انتخاب میکنند گفته میشود.) پس یعنی پاییز و زمستان اصلا پیشنهاد نمیشه . البته ما در تالش گرد به علت بومی بودن و دونستن خطرات و روش های مراقبت از مسافران میتونیم همراه شما باشیم تا یکی از زیباترین زمستون های عمرتون رو تجربه کنید. دیدن مناظر بکر زمستانه سوباتان خیلی به یاد موندنی هست و البته سخت .
۳- روستای سراگاه (سدخاکی سراگاه و دریاچه سراگاه): اصلا چی دارم بگم . هرچی زیبایی و شرایط خوبه تو این محل برای گردشگر فراهم شده. انعکاس تصویر آسمان و جنگل در آب سدخاکی زیباییی بی حدی داره که همه از اون شگفت زده میشید. دسترسی به روستا و سد خاکی خیلی راحته و مردم مهمون نوازی داره. توصیه میکنیم حتما در برنامه سفرتون یک شب اقامت رو در روستا و سدخاکی سراگاه قرار بدید.
۴- سورتمه تالش (پارک جنگلی سیاهدران): یکی از تفریحات شناخته شده و لذت بخش پر هجیان در پارک جنگلی سیاهدران تالش، سورتمه در لابلای درختان حرکت میکنه و مناظر زیبای تالش رو از اون بالا با کلی هیجان میتونی ببینید.
خب جاذبه های تالش تموم شد!!! نه خیر تازه اول راهیم؛ اما برای شناخت بهتر تالش بهتره مقالات ما را دنبال کنید.
به روز رسانی بهار۹۸